Изправят пред Съда в Плевен румънец, причинил катастрофа със загинали и ранени

27.01.2019 14:26

На 29 януари състав на Плевенски окръжен съд, ще разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, против Г.Й. от Република Румъния. Той е обвинен в това, че на 20.09.2016 г., на път Бяла-Ботевград, в с.Радомирци, област Плевен, на кръстовище, при управление на товарен автомобил, нарушил правила за движение по пътищата, като шофирал със скорост 80,30 км/ч, в населено място, където ограничението е 50 км/ч и по непредпазливост причинил смъртта на две лица: А.А.А. и Л.В.Г., тежка телесна повреда на П.М.С. и средна телесна повреда на В.Е.С.

Обвинителен акт с това обвинение на същото лице е внесен през месец юни 2018 година и е образувано наказателно дело пред Окръжен съд Плевен. Още в първото по делото открито съдебно заседание, което е било разпоредително, делото е било прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, информират от Пресцентъра на Съда в Плевен.

Определението за прекратяване на делото е обжалвано пред Апелативен съд Велико Търново и е било потвърдено от горната инстанция.

След отстраняване на процесуалните нарушения, обвинителният акт е внесен отново в Окръжен съд – Плевен през месец декември 2018 година и е образувано настоящото дело. То е насрочено от съдията-докладчик в най-кратки срокове за датата 29.01.2019 година, като съдебното заседание отново ще е разпоредително и в него ще се разискват въпроси свързани с реда и начина на протичане на съдебното следствие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: