РВИМ – Плевен приема творби за Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“

26.01.2019 18:00

Във връзка с Националния празник на Република България – Трети март, и честването на 141 години от Освобождението на България Община Плевен и Регионален военноисторически музей – Плевен организират традиционния конкурс за детска рисунка „Освобождението“, който е с национален статут от 2005 г. През тази година се навършват 21 години от първото издание на конкурса.

В него могат да участват със собствени творби ученици от първи до осми клас от всички училища. Не се допуска участие на деца от художествени школи. Рисунките трябва да са посветени на темата „Освобождението“ и да представят събития, подвизи, портрети и паметници на герои, свързани с националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. Техниката на изпълнение е по избор на учениците – графика, акварел, туш, пастел и др. На обратната страна на творбите да са означени име, възраст, клас, училище, населено място на ученика, телефон/имейл за контакт.

Конкурсните работи да се представят в административната сграда на Къща-музей „Цар Освободител Александър II“ (до Драматично-куклен театър „Иван Радоев“) или на адрес: Регионален военноисторически музей – Плевен, ул. „Васил Левски“ 157, п.к. 195, Плевен 5800. Телефони за контакт: 064/830 251; 0877 145 376 – Отдел „Връзки с обществеността, образователни програми, музеен маркетинг и реклама“. Краен срок за изпращане на творбите – 15 февруари 2019 г.

В конкурса се присъжда Голяма награда, награда на РВИМ – Плевен, две първи, две втори и две трети награди и по пет поощрителни награди за двете възрастови групи – първи-четвърти клас и пети-осми клас. Всички рисунки традиционно участват в изложба, която ще се открие в залите на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ на 28 февруари от 11 часа. Творбите остават във фонда на РВИМ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: