Нов триумф за Роси и Йоана! Националките ни са на финал във Великобритания!

26.01.2019 14:16

Националките на България до 12 г. се класираха за финалите на Европейската отборна зимна купа от 8 до 10 февруари в Съндерланд (Великобритания). Нашите момичета разгромиха Люксембург с 3:0 победи на турнира в Нойдьорфл (Австрия). Вчера България постигна успех с 3:0 победи и над Хърватия. Така за седми пореден цикъл България класира отбор на финалите на европейско първенство.

Елизара Янева разгроми в първата среща Гвенди Мерлеведе с 6:0, 6:0. След това Йоана Константинова осигури победата на нашите с успех – 6:2, 6:1 над Лаура Палумбо. В срещата на двойки Росица Денчева и Елизара Янева се наложиха с 6:0, 6:2 над Гвенди Мерлеведе и Виченца Алева. Утре нашите момичета ще играят срещу Великобритания на финала на турнира в Австрия.

България е в състав Йоана Константинова (TK „Плевен-ПСК“, гр.Плевен), Елизара Янева (ТК „Стоянстрой“, гр.Пловдив) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен) с треньор Даниел Ангелов.

В първенството освен България участват тимовете на Хърватия, Люксембург, Австрия, Великобритания, Словения и Швейцария. Първите два отбора се класират за финалите на Европейската отборна зимна купа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: