Националите ни с Иван Монов в състава са на финал на Европейската отборна зимна купа

26.01.2019 17:12

Националите на България до 12 г. се класираха за финалите на Европейската отборна зимна купа за момчета от 8 до 10 февруари във Веска (Чехия). Нашите момчета се наложиха над Турция с 3:0 победи на турнира в Хилерод (Дания). Вчера България разгроми и Израел с 3:0 победи. Така за седми пореден цикъл България класира отбор на финалите на европейско първенство. По-рано днес и момичетата до 12г. се класираха за финалите на Европейската отборна зимна купа.

Робен Гавани даде преднина на България с успех – 6:4, 7:6(4) над Керем Илмаз. Александър Василев осигури победата на родните таланти – 6:3, 7:5 над Бора Бакичи. В срещата на двойки Иван Монов и Александър Василев направиха обрат и се наложиха с 3:6, 6:3, 10-7 над Бора Бакичи и Керем Илмаз.

Утре България ще играе срещу Великобритания в спор за първото място на турнира в Дания. България е в състав Александър Василев (TK „15:40“, гр.София), Робен Гавани (TK „Витоша“, гр.София) и Иван Монов (TK „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) с треньор Михаил Минчев. Освен България в турнира участват тимовете на Дания, Финландия, Франция, Великобритания, Израел, Люксембург и Турция.

Първите два отбора се класират за финалите на Европейската отборна зимна купа от 8 до 10 февруари във Веска (Чехия).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: