С конкурси за най-млада и най-щура баба празнуваха Бабинден в Асеновци

22.01.2019 8:35

На 21 януари по традиция в НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци за поредна година се празнува „Бабинден”. Някога бабите, които помагали при раждането на дете, били дълбоко уважавани от народа. И така било редно според народните представи за морал. Днес, ние почитаме и уважаваме акушерките и докторите, които помагат да се появи на бял свят едно мъничко същество, което ще се превърне утре в голям човек.


„Честит да е празникът на всички жени, изпитали истинската радост да станат майки! Честит празник на бабите, без чиято помощ не можем! Огромно благодаря на медицинските работници, които израждат децата ни и в този ден ние поднасяме уважението и почитта си към всички тях!”- с тези думи секретарят на читалището Петранка Стефанова поздрави всички присъстващи в деня на родилната помощ.
Празникът премина с много веселие и хумор, танци и закачки. Самодейките от ЖФГ „Осъмски ритми” извършиха ритуал „Раждане на бебе” и „Измиване ръцете на бабата- акушерка”. Бяха излъчени номинации за „Най-млада баба”, „Най-щура баба” и т.н. Всички заедно си пожелаха да е честита и спорна 2019 година, да има повече деца, да се чува повече детски смях и да има повече усмихнати майки и бащи, баби и дядовци в село Асеновци!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: