Ева Русева от „Спартак Плевен XXI“ първа при момичетата до 14 години за Купа „Лясковец 2018“

21.01.2019 7:59

На 19 и 20 януари в Лясковец се проведе турниът по шахмат за „Купа Лясковец“. Той бе в 6 кръга по „Швейцарска система“ и в него се включиха 93 участници от цялата страна. Турнирът бе открит за всички възрасти, като се даваха и допълнителни награди до 8, 10,12и 14 години.

Трима състезатели на „Спартак Плевен XXI“ взеха участие в надпреварата. Най-много точки от тях спечели Мартин Дяков, който с три победи и три ремита набра 4,5 точки. Неговият син Борис Дяков, който е на 11 години, направи също добър турнир, като набра 3 точки. Както се и очакваше, Ева Русева започна ударно годината. Тя постигна 4 точки, като прибави 48 точки към международния си рейтинг и бе най-добре класиралата се жена в турнира. Тъй като такава награда не бе предвидена, организаторите я наградиха със златен медал за девойки до 14 години, в която Ева ще се състезава тази година.

Това бе вторият турнир за тази година, в който възпитаниците на треньора Михаил Гигов участват. Преди седмица Александър Георгиев се класира на седмо място до 12 години на детския турнир за „Купа Траяна“ в Стара Загора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: