Близначета станаха бебета на 2019 година в община Левски

21.01.2019 14:20

По традиция на 21 януари – Бабинден и Ден на родилната помощ, с мило тържество в Родилно отделение на болницата Община Левски честити празника на акушерите и гинеколозите. С празнична програма и традиционен ритуал децата и учителките от ДГ „Слънце” поздравиха всички. Първото бебе, родено през новата година в „МБАЛ Левски” ЕООД по традиция става бебе на годината в община Левски.


За първи път близначета са орисани да получат това почетно звание. Ерик и Раяна Емилови Маринови се появиха на този свят на 10 януари на обяд с помощта на акушер гинеколозите от АГ отделение на МБАЛ –Левски. Те са първите рожби на Сребрина Каменова Димитрова и Емил Руменов Маринов от град Левски.
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави сърдечно щастливите родители и акушер гинеколозите. Пожела да са здрави и все така всеотдайни в своята благородна професия, да се раждат повече здрави деца, да растат щастливи и добри българи. Петя Чолакова – главен експерт „Образование,култура и спорт” връчи подаръците от Общината.


Завеждащият АГ-отделение д-р Ангел Петков поздрави всички с най-големия празник на акушер гинеколозите, лекарите и акушерките, които се борят за живота и здравето на бебетата и родилките. Д-р Петков благодари и на директора на болницата Евгения Иванова за създадените нормални условия за работа, на кмета на община Левски Любка Александрова за плътната подкрепа на хората в бяло, за борбата и да направи така, че работата в лечебното заведение да има добри резултати, хората да са доволни.
За появата на нов живот, за бебенцата и майките се грижат с висок професионализъм и отговорност завеждащият отделението д-р Ангел Петков и д-р Иван Недков, акушерките Дамянова, Стефанова, Русанова, Генова, старша акушерка Кирилова, мед. сестрите Русалинова, Горшкова и Симеонова, санитарките Мария, Албена и Митка.
89 бебета са родени през 2018 г. в родилно отделение на болницата в Левски, а до 21 януари т.г. там са поели своите първи глътки въздух 5 бебенца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: