Продължава делото в Апелативен съд срещу осъдените за жестоко убийство и грабеж в Левски

20.01.2019 14:09

Във Великотърновския апелативен съд продължава въззивното дело срещу осъдените за жестко убийство и грабеж в град Левски.

Със своя присъда от 06.07.2018 г. Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимите Иво В.от гр. Бяла Черква, Валентин Н. от с. Павел и Тихомир Р. от гр. Сухиндол за виновни в това, че на 30.12.2016 г., в гр. Левски, в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи  – златни накити, монети и парични суми в различни чуждестранни валути, както и сумата от 38 294,35 лева, или всички движими вещи на обща стойност 92 259,75 лева от владението на Кирил К. И. от гр. Левски и Галя В. И. от гр. Левски, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е в големи размери и е бил придружен с тежка телесна повреда за Галя И., изразяваща се в загуба на слезката и с убийството на Кирил И.

Тримата са признати за виновни и в това, че на същата дата, около 3.00 часа, в гр. Левски, в съучастие като извършители, влезли в жилището на Кирил И. и Галя И., като употребили за това сила, като деянието е извършено нощем от две и повече лица, припомнят от Пресцентъра на ВТАС.

След групиране на наказанията за двете отделни деяния по чл. 23 ал. 1 от НК, Окръжен съд – Плевен е наложил наказания на тримата подсъдими както следва:

– На подсъдимия Иво В.  – Доживотен затвор без замяна, което да изтърпи при първоначален специален режим.

– На подсъдимия Валентин Н.Доживотен затвор, което да изтърпи при първоначален специален режим.

– На подсъдимия Тихомир М.20 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Със същата присъда, Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимата Нели С. от с. Павел за виновна в това, че на 30.12.2016 г., с цел да набави за себе си и за Валентин Н. имотна облага, укрила и прибоила чужди движими вещи на обща стойстно 88 359, 75 лева, а на 13.01.2017 г. в гр. Плевен спомогнала да бъдат отчуждени чужди движими вещи – сумата от 20 000 лева, чрез закупуване на лек автомобил „Фолксваген Туарег“, за които вещи знаела, че са придобити от Валентин Н., чрез престъпление като укривателството е в големи размери. Тя е получила 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение на чл. 66 ал.1 отложил с изпитателен срок от пет години (условно), както и да заплати глоба в размер на 5000 лева.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивни жалби от Иво З., Валентин Н. и Тихомир М. На 21 януари, понеделеник, ще се състои трето заседание по казуса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: