НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен празнува! (галерия)

18.01.2019 11:43

За 113-ти път НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен отбеляза своя патронен празник. Събитието се проведе днес в читалище „Съгласие“, а сред официалните гости бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански и заместник-областният управител на Област Плевен Татяна Божинова, които заедно с директора на школото Весела Йотова приветстваха учителите и учениците.

Бъдете най-вече здрави, защото когато човек е здрав, лесно му се удават науките – да учи писането, математиката, а покрай тях и другите предмети, пожела на малчуганите от НУ „Патриарх Евтимий“ кметът Георг Спартански. Той сподели, че когато е бил на техните години, е играл народна топка и футбол в двора на училището, а години по-късно и трите му деца са завършили това школо. Спартански „изпита“ децата дали са научили кога се пише пълен и кратък член, кога „в“ или „във“ и кога „с“ или „със“, получавайки единодушен утвърдителен отговор и благодари на преподавателите им, че правят от тях истински грамотни българи. Носете с чест и гордост името на Патриарх Евтимий, показвайте, че сте достойни българи и правете така, че нашият град да става все по-красив, пожела градоначалникът.

Учителския колектив и учениците поздрави и зам.-областният управител Татяна Божинова, която отбеляза, че в своята история учебното заведение пази усилията, ентусиазма, отдадеността и високия професионализъм на добър педагогически състав, който утвърждава Начално училище „Патриарх Евтимий“, като достойно да носи името на видния български книжовник и духовник. На учителите Божинова пожела да следват своето призвание да изграждат смели, умни и талантливи млади хора, готови да развиват своя потенциал и да следват мечтите си, а на учениците – да бъдат горди, че са наследници на колос, като Патриарх Евтимий. И независимо къде ще ви отведе животът, бъдете горди, че сте българи, допълни тя.

В програмата на тържеството взеха участие бивши и настоящи възпитаници на училището с музикални и инструментални изпълнения, стихове, танци и демонстрации по шотокан карате. Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев изпълни произведения от Щраус, Офенбах, Гуно, Бизе и български композитори. Детска вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и Балетна школа с ръководител Маня Николова при читалище „Съгласие“ също поднесоха своите поздравления към учениците, учителите и публиката в залата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: