В Кнежа започна благотворителна кампания за закупуване на кувьози

18.01.2019 13:55

Дарителството и грижата за по-слабия са едни от най-благородните човешки качества. Когато те са съпътствани с екологични мерки, то положителният ефект от тях е гарантиран! Всички ние ежедневно употребяваме голямо количество пластмаса – особено пластмасови бутилки. Част от тях се изхвърлят чрез сметоизвозването, а друга – се изгаря. И двете неща имат негативен ефект върху околната среда! В тази връзка Община Кнежа поръча изработката и започна монтирането на метални сърца, които са пригодени за събиране на капачки от пластмасови бутилки.

За сега такива сърца ще бъдат разположени в ДГ „Огнян Михайлов“, в двора на ОУ „Васил Левски“, пред МБАЛ-Кнежа и пред сградата на Общината. Освен капачки, Общината ще събира и пластмасови бутилки, които биха могли да се предават в МУЦТПО (Старата гимназия) и на бившия Бетонов възел.

„Разпоредил съм всички общински учреждения в т. ч. Общината, МБАЛ, училищата, детските градини и др. да предприемат необходимите мерки за разделното събиране на пластмасовите капачки и бутилки. Надявам се и органите на държавната власт, както и частният бизнес също да се включат. Апелирам и Вас – гражданите на Община Кнежа да подкрепите кампанията“, казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.
Със събраните средства от пластмасовите капачки и бутилки ще бъдат закупени кувьози за МБАЛ-Кнежа, които са животоспасяващи при преждевременно раждане. „Считам, че можем да обединим усилия и да създадем условия, при които най-нуждаещите се да получат най-ценното – шанс за живот! Разчитам на Вашата съпричастност в осъществяването на тази благородна кауза!“, добавя кметът.
Повече информация за кампанията може да намерите на официалната страница във фейсбук – Благотворителна кампания „Шанс за живот”.

Снимки: Общин Кнежа, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: