Изправят пред Съда в Плевен двама за кражба от имот на Министерството на отбраната

17.01.2019 14:14

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама за извършена кражба на вещи от имот на Министерство на отбраната. За това съобщават от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу А.Р. и А.М.  е за това, че на  неустановен ден през периода 14.12.2017 г. – 13.02.2018 г. в с.Дисевица, обл.Плевен, в съучастие като съизвършители, А. М. – като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и могъл да ръководи постъпките си, заедно с малолетния и наказателно неотговорен Д. М. отнели чужди движими вещи – 4 бр. дървени еднокрили врати; 1 бр. дървен еднокрил прозорец; 5 бр. метални решетки за прозорец; 1 бр. двукрила метална врата; 53 л.м. поцинкована оградна мрежа; асмалък, изработен от винкел, всички вещи на обща стойност 507 лв., от владението на Министерство на отбраната на Р.България, Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната”, Отдел „Регионална инфраструктура на отбраната – Плевен”, без  съгласие на представител на субекта с  намерение противозаконно да ги присвоят – Престъпление по чл.194, вр. чл.20 от НК

А.Р. и А. М. и малолетния Д. М. се познавали и били в приятелски отношения. Тримата знаели, че в околностите на селото има обект на Министерството на отбраната на Р.България, който не се охранява и че там вероятно има вещи, които могат да откраднат.

На неустановен ден след 14.12.2017 г. тримата влезли в имота на  Министерството на отбраната и взели дървени врати, прозорец, метални решетки, свалили и взели 53 л.м. поцинкована оградна мрежа, както и асмалък, изработен от равностранен винкел с общо тегло 502 кг. На 13.02.2018 г. служител в Отдел Регионална инфраструктура на отбраната – Плевен при посещение на имота установил посегателството.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: