Комисии в Общинския съвет разглеждат искане за финансово подпомагане организацията на мото събор

16.01.2019 11:11

Две от постоянните комисии в Общински съвет – Плевен ще обсъждат в януарските си заседание преписка от Мото клуб „Огнени сенки“ с искане за финансово подпомагане организацията на мото събор в града. Съгласно резолюция, поставена от председателя на Общинския съвет Мартин Митев, преписката ще бъде обсъждана от съветниците в ПК по „Бюджет и финансова политика“ и в ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност“.
„За поредна година на територията на Община Плевен ще бъде организиран мото събор, който ще се проведе на „Мечата поляна“ в парк „Кайлъка“ в дните 30 август – 1 септември, организиран от мото клуб „Огнени сенки““, се посочва в писмото. Програмата на проявата ще включва рок концерти, сцена за млади рок таланти от Плевен и региона, забавни игри с награди. За участие в събора се очакват гости от страната и чужбина, информират организаторите. Те посочват също, че част от проявата ще бъде и мото обиколка на Плевен, която ще завърши с посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.
„Миналогодишният организационен опит ни показва, че такива събития имат посещаемост 1500 – 2000 човека, което се отразява добре както на икономиката на града, така и на популяризирането му като населено място“, се казва в писмото от „Огнени сенки“. От Клуба искат подкрепа за организацията и провеждането на събитието и включване на мероприятието в културния календар на Община Плевен за 2019 г., както и одобряване на бюджет от 5000 лв. Посочено е, че тези средства представляват близо 50 на сто от разходите по организацията и провеждането на събора и че всички други разходи и труд ще бъдат поети от Мото клуба като самофинансиране.
Към заявлението, внесено в деловодството на Общински съвет – Плевен, е приложен и мото календар с инициативите на Клуба за 2019-та година. Календарът включва официално откриване на Мото сезон 2019 /на 22 март/, участие в честванията на националните празници и празника на Плевен, провеждане на информационна кампания за безопасността на моториста и др. Финалното събитие е превърналата се в традиция мото коледа в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: