С обновена база МГ „Гео Милев“ посрещна празника си

15.01.2019 16:33

По традиция на рождената дата на своя патрон Гео Милев плевенската Математическа гимназия чества празника си. Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, началникът на отдел „Образование” Йонита Иванова, Светослава Илиева – експерт в РУО – Плевен, д-р Галина  Цветкова – председател на Сдружението на бившите възпитаници на гимназията.

За множеството поредни призове, медали, отличия, челни места през изминалата година  на учениците от МГ „Гео Милев” в областта не само на математиката и физиката, а и хуманитарните дисциплини и спорта разказа в приветствието си директорът Ирена Борисова. Учебното заведение посреща празника си и с обновена база след извършен мащабен ремонт през 2018 г. със средства от държавния бюджет, съобщават от Пресцентъра на Община Плевен.

Да бъдат нестандартни и непокорни като своя патрон, винаги да намират решения, да бъдат мобилни в отговор на съвременните предизвикателства, пожела на учениците Георг Спартански. Той благодари на младите хора и преподавателите за усилията им, благодарение на които Плевен се гордее с водещо учебно заведение в национален мащаб.

Д-р Галина Цветкова връчи на директора пластика и грамота за високи успехи в образованието от името на Ротари клуб – Плевен.

Своето есе, посветено на живота и творчеството на Гео Милев, прочете Натали Симеонова – победителка в ежегодния конкурс. Празничната програма продължи с изпълнения на таланти от гимназията, а по-късно – със състезания по шахмат и волейбол.

Снимки: Община Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: