След искане на ОП – Плевен оставиха в ареста издирван за престъпление в Австрия

14.01.2019 11:36

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен, като взе мярка „задържане под стража“ по отношение на български гражданин, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

П.Н.  е обявен за международно издирване с  Европейска заповед за арест, издадена от компетентните власти – съда в Грац, Република Австрия. Лицето е обявено за международно издирване по обвинение за злоупотреба с доверие и присвояване.

На 08.01.2019 г., П. Н. е открит на територията на страната от полицейските органи и е задържан за срок от 24 часа на основание ЗМВР.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа.

Искането на прокуратурата е уважено, като съдът е взел мярка временно задържане под стража на издирваното лице, с оглед осигурявана на присъствието му в производството по екстрадиране.

След преценка на материалите по делото Окръжна прокуратура – Плевен ще внесе в съда искане за  образуване на  съдебно производство по реда на чл. 44 от ЗЕЕЗА, след разглеждането на което съдът да се произнесе по допускане на предаването на българския гражданин на искащата държава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: