Великолепна Ивет Горанова със злато в Хърватска

14.01.2019 8:10

Българските състезатели спечелиха шест медала (един златен, един сребърен и четири бронзови) от международния турнир по олимпийско карате за кадети, юноши, състезатели до 21 години и мъже и жени Гран При на Хърватия в град Самобор, съобщиха за БТА от БНФК. Златното отличие завоюва Ивет Горанова в категория до 55 кг за жени до 21 години.

Бронзовата медалистка от световното първенство по карате за жени Горанова продължава впечатляващото си представяне. Тя стигна до титлата след четири убедителни победи. Сребърен медал спечели Иван Петков при юношите до 55 кг. Петков стана и трети при кадетите до 52 кг.

В турнира участваха 1399 състезатели от 24 държави и 212 клуба. Българският тим беше съставен от 18 спортисти и беше воден от треньорите Ангел Стефанов, Ангел Ленков, Добрин Иванов и Борислав Иванов. Надпреварата беше част от подготовката за предстоящото европейско първенство по олимпийско карате за кадети, юноши и състезатели до 21 години, както и за спортистите, които са в олимпийска подготовка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: