7 години затвор получи обвинен за убийство в град Искър

11.01.2019 14:45

Състав на Окръжен съд – Плевен е признал за виновен подсъдимия Г.Д. за това, че на 19 април 2018 година е убил умишлено в град Искър, област Плевен, Б. М. За това престъпление Съдът е наложил 11 години лишаване от свобода на Г.Д., но на основание чл.58а, ал.1 от НК намалява така определеното наказание с една трета, или подсъдимият ще изтърпи наказание в размер на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Наказанието трябва да  бъде изтърпяно при първоначален „СТРОГ“ режим. Г.Д. ще трябва да заплати по сметката на ОД на МВР – Плевен направените по време на досъдебното производство разноски по делото в размер на 6672 лева.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – град Велико Търново.

Ще припомним, че случаят бе разкрит след като на 20 април в 14.10 часа в РУ – Долни Дъбник е получен сигнал за намерен труп на мъж в град Искър. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Долни Дъбник, ПУ Искър и ОД МВР – Плевен. Установена е самоличността на починалия. Мъжът се е самонастанил в запустял имот. Трупът е намерен в предверие – коридор на къщата, като първоначално не са установени данни за насилие.

По информация на Пресцентъра на Прокуратурата на 21 април 2018 г. от извършената в КСМД Плевен аутопсия е установено, че смъртта е настъпила в резултат на масивна кръвозагуба, причинена от прободна рана в областта на слабините и засегнат основен кръвоносен съд. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 64-годишен от град Искър.

Престъплението е извършено след възникнал скандал между двамата. Извършителят е нанесъл удар с ръка в областта на лицето и пет прободни рани с остър предмет в областта на гърдите и слабините на опонента. На извършителя е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115, ал.1 от НК и му е постановена мярка „задържане, под стража“ за срок до 72 часа. Приведен е в следствения арест гр.Плевен.

По случая работиха служители от СПКП при ОДМВР – Плевен, група КП и ПУ-гр.Искър при РУ Д.Дъбник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: