Арест за обвинен в убийство, извършено в местност край Плевен

11.01.2019 15:59

Днес състав на Плевенски окръжен съд е разгледал частно наказателно дело, образувано по искане на прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен, за вземане на постоянна мярка за неотклонение на Р.П. Той е обвинен в това, че на неустановена дата през периода 26.11.2018 година – 06.12.2018 година, в местността „Стражата-3“ в град Плевен, умишлено е умъртвил В.Р. на 72 години. За това съобщават от Пресцентъра на ОС-Плевен.

За повдигнатото обвинение се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Плевенски окръжен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, поради това, че е налице обосновано предположение Р.П. да е извършил престъплението, в което е обвинен, поради събраните доказателства в хода на разследването. Налице е и втората предпоставка, а именно – мъжът да се укрие или извърши престъпление.

Определението за взимане на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ може да се обжалва и протестира, пред Апелативен съд град Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: