Монаси търсят финансова подкрепа от Община Плевен за изграждането на параклис

10.01.2019 11:16

Писмо до кмета Георг Спартански с молба за финансова подкрепа при изграждането на параклис са изпратили монаси от манастира „Св.безсребърници Козма и Дамян“ край с.Гигинци, община Брезник. Молбата е от игумена на манастира отец Никанор и от монах Захарий, населник на обителта „Св. Йоан Предтеча” край село Брегаре, община Долна Митрополия. Именно там, край село Брегаре монасите искат да издигнат параклис и търсят дарения.

„Водени от стремеж едновременно с материалното съграждане на тази благолепна обител да подпомогнем и духовното възраждане на нашето общество, се обръщаме към Вас с молба за финансова подкрепа от страна на Община Плевен, която добросъвестно ще бъде използвана за за извършване на започнатите строителни дейности по изграждане на новия параклис”, се посочва в писмото.

„Убедени във Вашето милосърдие и съпричастност към нашето Богоугодно и народно дело, Ви молим най-смирено да проявите снизхождение и да подпомогнете нашата обител, която се явява единственият български манастир в тази част на Северна България и с основание може да се смята за начатък на едно бъдещо духовно и просветно-нравствено огнище”, казват още монасите. Те отправят и покана към кмета Георг Спартански да посети новоизграждащия се параклис.

Публикуваме и сметката за дарения:

РОЖДЕСТВО НА СВ. ЙОАН ПРЕДТЕЧА

IBAN: BG30STSA93000024991115

Банка ДСК ЕАД

Предложението ще бъде разгледано от постоянни комисии към Общински съвет – Плевен през този месец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: