Руски режисьор поставя „Картоиграчи“ от Гогол на сцената на плевенския Театър

09.01.2019 14:22

През сезон №100 Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ кани на премиерата на „Картоиграчи“ от Н. В. Гогол. Режисьор е Денис Азаров от „Гогол-център“, Москва. Сценографията е на Илья Кутянский, костюми – Ваня Боуден. В ролите ще видим актьорите Асен Данков, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Петьо Кръстев, Георги Енчев, Генадий Николов, Сергей Константинов, Нина Илиева- Петкова, Мария Йорданова, Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Васил Витанов, Александър Кънев. Превод от руски – Василка Бумбарова.

Сюжетът разказва за Ихарев, комарджия, който току-що е спечелил голяма сума и пристига в малък град. Трима мъже го срещат на игра на карти и бързо го оценяват като майстор на измамата. Заедно те решават да обединят сили срещу Глов и успяват да победят неговия син Глов-младши. Дали обаче ще споделят печалбата? Или последствията от измамата ще бъдат разкрити?
Това е първата работа на руския режисьор Денис Азаров от „Гогол-център“ – Москва в България. Неговият опит е не само в театъра, но и в операта. Режисьорското му решение е да разположи „Картоиграчи“ от Гогол в съвременността, пренасяйки един текст с премиера през далечната 1843 г. в наши дни.

Премиерното представление ще е на 9 февруари от 19 часа на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен и още едно представление на 26 февруари.

Билети на касата на театъра и онлайн на www.theatre-pleven.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: