Талантливо момиче от приемно семейство в Плевен се снима в клип с Хилда Казасян

07.01.2019 11:19

Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители, са героите във видеото към песента „Ти избираш“ на актьора Ненчо Балабанов. Инициативата на артиста и Националната асоциация за приемна грижа има за цел да покаже, че подкрепата към децата, без значение от трудното им детство, може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Джаз певицата Хилда Казасян, легендарната„девятка“ на „Левски“ Георги Иванов – Гонзо, както и самият актьор Ненчо Балабанов също участват във видеото към песента „Ти избираш“.

Лентата разказва три паралелни истории – на бъдещ футболен шампион, на талантлив актьор и на малка певица.

Малката талантлива певица във видеото е артистичната Доротея от Плевен. Тя е настанена при приемната майка Валентина Коцева, като освен пеенето, детето има актьорски и художествени заложби. Снимките за Доротея и Хилда Казасян минават много гладко, като химията между двете е запечатана отлично от режисьорите Стефан Маринов и Петко Андонов (Buddubbaz Tape Company).

Към края на 2018 г. 2002 деца са настанени в приемни семейства в България. 1918 от децата са клинично здрави, близо 180 са с увреждания. Най-много са децата в училищна възраст (между 6 и 14 години) – 780, бебетата са близо 650, а тинейджърите – над 200. Близо 92% от всички деца в приемни семейства са изведени заради риск, насилие или лоша грижа от собствените им родители. Почти 60% от децата в приемни семейства през 2018 г. продължават живота си в осиновителни семейства, а всяко 15-то дете е върнато при родното семейство след преценка за подобряване на родителските умения на биологичните родители или е настанено при близки и роднини. В специализирани институции за деца в България към края на 2018 г. живеят близо 600 деца.

Информация и снимки: Националната асоциация за приемна грижа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: