В Плевен днес ще бъдат осветени бойните знамена

06.01.2019 8:00

Тържествен ритуал-водосвет на бойните знамена по повод Богоявление (Йордановден) ще се проведе днес от 11:00 ч. пред параклиса-мавзолей ,,Свети Георги Победоносец” на площад „Възраждане” в Плевен. По стар български обичай на 6 януари – Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите.
Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ.
Водосветът ще бъде отслужен от духовници от Плевенската митрополия.
В тържественият ритуал ще участват почетни роти от военни формирования 22160, 38220 и 42800 – град Плевен, Военовъздушна учебна база „Георги Бенковски” град Долна Митрополия, представители на дружество “Традиция” град Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи и представителния духовия оркестър на Сухопътните войски.
На ритуала са поканени представители на държавната и местната власт, както и командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: