2019-а ще бъде изпитание не само за България, но и за Европейския съюз, смята депутатът Велислава Кръстева

05.01.2019 17:27

2018-а бе година на пропуснато политическо време в България, защото управлението не свърши нищо, а единствено произведе епидемия от скандали. Това коментира днес пред журналисти в Плевен депутатът от ДПС Велислава Кръстева. По думите й, в гражданите се е създало усещането, че политиката е безпомощна да решава техните проблеми и че демокрацията не им носи усещането за справедливост. „С тази равносметка влизаме в една много интересна година, в която ни предстоят няколко избора и която ще бъде изпитание не само за България, но и за Европейския съюз. Защото евроизборите, които по традиция у нас са малко по-абстрактни за обикновения избирател, са изключително важни, а нашата задача е да преведам на езика на избирателя отговорността и значимостта им за общия ни проект за бъдещето“, отбеляза Кръстева.

Като много сериозно изпитание тя определи и местните избори наесен, подчертавайки, че като партия ДПС се отнася изключително сериозно към този вот. Местната власт е най-близо до хората, тя е в ежедневието им и е изключително важно тя да бъде качествена, още повече, че към нея има огромни очаквания от страна на гражданите, заяви пред медиите народният представител. Велислава Кръстева изтъкна, че ако не се осмисли необходимостта от формирането на национална цел, около която да се обединят всички политици – без значение дали са парламентарно представени или не и не започне диалог за бъдещето, всеки следващ избор ще възпроизвежда една и съща картина, но няма да зададе толкова нужните стъпки, които трябва да се направят. А България има огромна необходимост от реформи във всички системи, допълни тя, посочвайки, че именно заради некомпетентност в управлението и липсата на концепция са факт и многобройните скандали. Ако нямаш яснота къде отиваш, няма как да стигнеш дотам, категорична бе Кръстева.

Колкото до това каква е готовността на ДПС за предстоящите избори, Велислава Кръстева заяви, че партията не е спирала да работи така, сякаш изборите ще са утре. “В хронограмата на подготовката за избори кандидатите може би са на по-задните точки. Разбира се, за евроизборите листата ще се реди от централното ръководство. В Плевен имаме още доста работа и не мога да кажа, че сме готови на 100%. Организацията тук има необходимост от малко повече активизиране и пряка връзка с избирателите в неизборно време. Работим активно, като това е и първата ни задача“, каза още депутатът от ДПС.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: