Проекти на ученици от Плевенско сред допуснатите за участие в конкурса „Посланици на здравето“

03.01.2019 15:08

65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г. Сред тях са и два проекта на ученици от Плевен и село Долни Луковит, община Искър. Децата от НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен продължават напред с проекта си „Училище за здраве“, класиран в първа възрастова група. Във втора възрастова група е проектът „Стоп на зависимостите кажи – здрав и силен бъди“ на ученици от ОУ „Васил Левски“, село Долни Луковит.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.

Проектите, отговарящи на регламента са 65, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати – 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 29 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 23 проекта.

Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: