В Плевен посрещнахме 36-ти контингент на Българската армия, завърнал се от Афганистан /снимки/

03.01.2019 12:11

Днес на площад „Възраждане” в Плевен се проведе тържествен ритуал по официалното посрещане на 36-ти контингент на Българската армия, взел участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан.

За да приветстват военните в Плевен бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната Генерал Андрей Боцев, заместник – командващ на Съвместното командване на силите Генерал-майор Иван Лалов, заместник-командирът на Сухопътните войски Бригаден генерал Валери Цолов, областният управител Мирослав петров, зам.-областният управител Татяна Божинова, председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев и кметът Георг Спартански.


Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев, помощник – национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник – национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов.

Началникът на отбраната ген. Боцев награди военнослужещи за високи постижения в службата, изпълнение на функционални задължения в сложна обстановка и във връзка с успешно приключване на мисията ни в Афганистан. Отличия бяха връчени и от министър Каракачанов, който отправи и своите пожелания за успешна година.

„Позволете ми от името на гражданите на Плевен да ви пожелая здрава и спорна година, успешно изпълнение на задачите, свързани със защитата на отечеството”, каза и кметът Георг Спартански.

Снимки: „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: