Архитектурната колегия на Плевен отличи петима юбиляри за 2018 г.

27.12.2018 8:49

Петима юбиляри, които през отминаващата 2018 г. навършиха кръглите 60 години отличи архитектурната колегия на Плевен. Това стана преди дни на коледно-новогодишно парти на местната архитектурна и инженерна гилдия в ресторанта на хотел „Балкан“.
Грамоти и стилни подаръци връчи новоизбраният председател на Регионалната колегия в Плевен Камарата на архитектите в България (КАБ) и председател на САБ – Дружество Плевен арх. Емил Дечев, на архитектите: Ирена Христова – Дончева, Митко Дончев, Росица Томова, Светла Радулова и арх. Бойко Балтаков, който бе удостоен също така и със сребърна значка от Съюза на архитектите в България.
„Това, което обединява всички юбиляри тази година е не само професионалната организация, в която членуват от създаването и са сред учредителите й, а обществената им ангажираност с административна работа през годините“, подчерта арх. Емил Дечев, който от началото на 2019 г. официално поема поста от досегашния председател на местната колегия арх. Стефан Нешев.

Кои са юбилярите

Арх. Бойко Балтаков, който понастоящем е главен архитект на община Искър, е бил в ръководството на Областна администрация, като в годините когато е зам. – областен управител се провеждат обсъжданията на важни устройствени разработки като: Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Плевен, на Общия устройствен план на гр. Плевен. Арх. Росица Томова е дългогодишен служител в Община Плевен и към момента е началник отдел „Техническо обслужване“. Арх. Митко Дончев понастоящем е главен архитект на Община Гулянци и през тази година пое поста от дългогодишния главен архитект там арх. Светла Радулова, която в момента е ръководител на структурираното ново звено, отговарящо за сградите паметници на културата в Община Плевен. Арх. Ирена Христова – Дончева също е ангажирана със сградите паметници на културата, но на национално ниво в НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство).

Подаръци на юбилярите връчиха и партньорите на КАБ Регионална колегия Плевен и САБ Дружество Плевен – фирмите „Рьофикс“ и „Велукс България“. Официални гости на тържеството от Община Плевен бяха главният архитект Светослав Митев, главният инженер Владислав Николов и началник отдел ТСУ арх. Явор Йорданов. В края на вечерта двамата председатели на КАБ – САБ и КИИП арх. Емил Дечев и инж. Живко Иванов разрязаха специално приготвената празнична торта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: