Лъчезар Яков, кмет на община Гулянци: Светли Христови празници! Спорна, мирна и честита 2019 година!

24.12.2018 10:04

Уважаеми съграждани,

В навечерието на най-светлия Християнски празник, за мен е чест да съм сред Вас, като кмет на община Гулянци.

Вече 11 години сме заедно и в трудност, и в радост. За това време всеки от нас научи своите уроци, поведе своите битки с бездушието и лъжата, лицемерието и омразата. Извоювахме своите победи, преживяхме загуби. Динамичното време на промени взе своя дан, но и ни даде много.

За себе си и Общинска администрация мога да кажа, че ни даде сили, вдъхновение и кураж да отвоюваме спортен комплекс за децата на община Гулянци, защото те заслужават добри условия за спорт и отдих не по-малко от своите връстници в големия град.

Зареди ни с вяра, че можем да осигурим грижа за хората с увреждания и самотните възрастни хора, защото те са наши родители.

Амбицира ни да търсим лостове и механизми за разкриване на работни места по всички възможни програми.

Възнагради ни с търпение и постоянство, за да постигнем подписване на договор за асфалтиране на последните останали неасфалтирани отсечки от общинската пътна мрежа.

Всичко това осмисля преживените трудности, преглътнатите обиди и упреци. Заслужава си всеки пропуснат момент и всяка безсънна нощ.

Заслужава си, защото е в името на децата ни, в името на родителите ни, в името на община Гулянци.

Сега, на прага на 2019 година сме изправени пред нови предизвикателства. Тепърва предстои да стартира ремонт на най-голямото училище в общината, очакваме подписване на договори за обновяване на площадни пространства и улици. Паралелно с това ще продължим да кандидатстваме по социалните програми… Очакват ни нови битки, победи и загуби…

Въпреки опитите за опорочаване и омаловажаване на постигнатото и работата ми като кмет, резултатите от реализираните проекти са факт. Общината е стабилна, няма просрочени задължения, с разумно управляван бюджет и опитен екип.

Ще вложа всичките си сили и възможности 2019 година да е по-добра за община Гулянци. Разчитам и на вашата подкрепа и разбиране, защото това е нашият общ дом.

Бъдете здрави, скъпи съграждани! Да посрещнем празниците с радост и надежда и нека те ни водят напред в името на щастието на децата ни, спокойствието на родителите ни и собственото ни удовлетворение, че сме изпълнили най-висшия си дълг!

Светли Христови празници! Спорна, мирна и честита 2019 година!

Лъчезар Яков,

Кмет на община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: