Престижни награди за децата от ДГ „Зора” – Червен бряг

22.12.2018 9:30

В навечерието на Коледа, вместо сняг, заваляха награди…

В конкурса, организиран от BRITANIKA, най-високо е оценена рисунката на  Ванеса Динкова – 6г. от група ,,Слънце” на ДГ „Зора” – Червен бряг с рисунка на тема ,,Ще помогна на котарака в чизми”. Тя е класирана на Първо място и печели Голямата награда – годишен курс по английски език в ,Образователен цнтър BRITANIKA ООД , както и  подаръци, осигурени от партньори в конкурса – образователна игра от Thinklestars и илюстрована книга от фондация „Детски книги“.

За четвърта поредна година BRITANICA е организатор  и предизвиква малки таланти от цялата страна да участват в конкурс за детска рисунка с медийни партньори  радио FM+, радио Fresh и радио Melody.

Над  1300 рисунки са  разгледани  и оценени от шестчленно жури.

Но наградите за нашите деца  не свършват до тук. Сред 20-те  топ рисунки, включени  във виртуална изложба, е и рисунката на Цветомира Павлова -6г. от същата група, на тема „Аз като Рапунцел“ с  поощрителна награда.

Рисунките са създадени в Детската градина през учебно време в допълнителна форма на педагогическо взаимодействие под ръководството на старши учител Ирина Петкова.

Повече информация за конкурса и виртуалната изложба,може да видите на сайта на BRITANIKA :geroi.britanika-edu.org

И в Националния конкурс ,,Рождество Христово”, в първа възрастова група, отново наши 6-годишни деца печелят първите три места. Петчленно жури от Богословски факултет на СУ ,,Св.Кл.Охридски” определи наградените.

На първо място е класирана рисунката на Теодора Тодорова, на второ място – Симона Дачовска и на трето място – Цветомира Павлова.

Творбите са рисувани в школата по Изобразително изкуство в ДГ ,,Зора” с ръководител Нина Горанова от ЦРД  – Червен бряг.

„Благодарим ви малки художници,че направихте  Коледата ни още по-ярка и щастлива! Гордеем се с вас! Продължавайте да стъпвате смело в света на изкуствата!”, казват от ДГ „Зора” – Червен бряг.

Снимки: ДГ ,,Зора” , гр.Червен бряг

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: