Три плевенчанчета получиха подаръци от кампанията за подпомагане на децата на загинали полицаи

21.12.2018 11:40

Празниците са винаги повод да отдадем своята заслужена почит към героизма на нашите загинали и пострадали колеги при изпълнение на полицейските им задължения. Полицейската професия е символ на всеотдайност и смелост. Тя съдържа мъжество, риск и много обич към хората и справедливостта.
Инициативата е част от благотворителна кампания на МВР. За поредна година държавата и частни фирми се обединиха, за да направят, по-щастливи Коледните и Новогодишните празници на децата, чиито родители са загинали или пострадали в борбата с престъпността, за да осигурят безопасността и сигурността на другите. В 15-а за кампанията година участваха три деца от Плевен – Ивона и Красимир Накови и Татяна Бонева.
Началото на Кампанията бе поставено през 2003 година по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Средствата се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива. За Новата година трите деца на загинали служители от ОДМВР – Плевен при изпълнение на служебния си дълг получиха подаръчни комплекти от Technopolis и ваучери Billa от по 150 лева. В навечерието на Коледните празници, набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на всички деца, открити от ДСК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: