Коледен концерт с участието на Люси Дяковска организира днес МЦ КИРМ – Плевен

21.12.2018 7:42

Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Св. Елисавета, Плевен за единадесета поредна година организира Коледен концерт. Тази година концертът „Аве Мария” е със специалното участие на гост-солист Люси Дяковска, Плевенска филхармония с диригент Димитър Косев и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Концертът ще се проведе днес, 21 декември, 2018 г. от 19.00 часа в Читалище „Съгласие 1869”, Плевен. Коледни класики от цял свят ще прозвучат за първи път с аранжиментите на Румен Бояджиев–Син, Константин Добройков и Георги Милтиядов, написани специално за Люси Дяковска и нейната „Аве Мария”.

Традиционните Коледни концерти на МЦ КИРМ Плевен са подарък за плевенчани в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Всяка година центърът кани гост-солисти, които заедно с домакините –  Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”, превръщат концертите в значими за града културни събития. До сега, в Коледните концерти на МЦ КИРМ са участвали Васил Петров, Милица Гладнишка, Марк Фаулър и Станислава Момекова от Държавна Опера Пловдив, Добромир Момеков – Държавна Опера Русе, Еделина Кънева и Марио Николов от Музикален театър „Стефан Македонски”, София и др. С предстоящия Коледен концерт, Люси Дяковска поставя началото на своето турне с Коледни класики от цял свят. За концерта са поканени съмишленици и приятели на центъра,  пациенти,  общественици,  хабилитирани преподаватели и медицински специалисти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: