ОУ „Максим Горки“ – Левски събра 3500 лева в кампанията „Дари надежда“

20.12.2018 12:02

„Дари надежда” е насловът на благотворителната кауза на Основно училище „Максим Горки“ – Левски. Събраните средства ще бъдат дарени на деца с онкологични заболявания от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, клиника по детска клинична хематология и онкология, гр. София. Благотворителността не е самоцел в нашето ежедневие, а необходимост, с която се измерва същността на човешкото съществуване. Да помагаш на нямащите, безпомощните и хората в безизходица да постигнат нещо, е задължение за всички нас. Нека не забравяме, че човек се учи да бъде добър и колкото по-навреме дадем тези уроци на нашите деца, толкова по-добри хора ще станат! На това учим нашите ученици в Основно училище „Максим Горки“, споделят от школото.

От училището благодариха на всички ученици, родители и учители, включили се с изработването на коледни сувенири и кулинарни изкушения, както и на малката фотографка Ралица Плачкова и нейното семейство, които дариха цялата сума от направените снимки.
Благодарим на магазин „Абсолют +“ – гр. Левски, на ЕТ „ЕСКУС-ТРАНС-ЙОРДАН НАНКОВ“ – с Българене и ЕТ „Светлана-Димитър Ватев“ – с. Българене, предоставили ни продукти за кулинарното наддаване.
Благодарим на МБАЛ Левски – ЕООД, психиатрично отделение за ръчно изработените картички, с които подкрепиха инициативата ни.
Равносметката:
– Кулинарна томбола – 1 500,00 лв.
– Кулинарен търг – 150,00 лв.
– Коледен базар – 1320,00 лв.
– Коледна снимка за спомен – 530,00 лв.

Събраната сума от 3 500 лв. ще бъде преведена по банковата сметка на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, клиника по детска клинична хематология и онкология, гр. София от представители на Ученическия съвет при ОУ „Максим Горки“.
Пожелаваме здраве и светли празници!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: