МУ–Плевен реализира проект за обучение на над 100 докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени

20.12.2018 14:58

Медицински университет – Плевен приключи успешно реализацията на проект „Създаване на център за обучение на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени към Факултет „Медицина“ на МУ-Плевен“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е на обща стойност 695 631,34 лв., от които 591 286,64 лв. са европейски средства, а националното финансиране е 104 344,70 лв. със срокът за изпълнение от 12.04.2017 г.до 31.12.2018 г.,информират от Пресцентъра на вуза.

Екипът по управление и изпълнение на проекта е с ръководител проф. д-р Мария Средкова,  координатор доц. д-р Галя Ставрева, заместник-ректор по научноизследователска дейност; и членове на екипа – доц. д-р Пенчо Тончев, администратор научноизследователска дейност; Анелия Луканова, счетоводител и Ваня Панчева, юрист.

Екипът за организация и управление на проекта успешно извърши планиране и контрол на дейностите по проекта за постигане на поставените цели в определените срокове, бюджет и качество. Основната цел на проекта бе да надгради функциониращото докторантско училище на МУ–Плевен със специфични дейности и курсове, необходими за развитието на докторантите, специализантите, младите учени и преподавателите към Факултет „Медицина“. По този начин бе създаден център за подкрепа на развитието на докторанти, специализанти и млади учени, който осигурява високо качество на тяхното обучение в съответствие с потребностите на пазара на труда. Специфичните цели на проекта бяха насочени към повишаване на мотивацията на докторантите, специализантите, преподавателите и младите учени във Факултет „Медицина“ за академична и научноизследователска кариера чрез предлагане на иновативно и качествено обучение.       

В резултат на успешното изпълнение на дейностите по проекта целевата група от над 100 активни участници, от които 36 докторанти, 12 постдокторанти, 40 специализанти и 12 преподаватели, получиха високо технологично обучение и възможности за професионална реализация в научната сфера. Благодарение на създадени по-добри условия за работа, на проведените курсове за повишаване на квалификацията и достъпа до специализирано оборудване, те имаха възможност да разгърнат научния си потенциал. В резултат на повишената мотивация за академична кариера 12 лица от целевата група са зачислени в докторантура, 5 докторанти успешно защитиха дисертационните си трудове, а други двама са в процес на защита.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: