Задържан е извършител на улични грабежи в Плевен, нападал непълнолетни момичета

19.12.2018 11:27

Автор на улични нападания с цел грабеж е разкрит от служителите на Второ РУ в Плевен. Полицейската работа е стартирала на 15 декември 2018 година, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Тогава 17-годишна от Плевен е заявила, че същия ден около 13,15 часа в областния град на стълбите, водещи към улица „Кала Тепе“, е била пресрещната от непознат. Потърпевшата обяснила, че с думите „Давай бързо парите“ мъжът се опитал да я ограби.

На 17 декември в полицията е постъпила информация за друго улично нападение. В същия район около 20,40 часа мъж е извършил грабеж на 14-годишна от село Дебово, отнемайки дамско портмоне, съдържащо 10 лева и сребърно синджирче.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия служители при Второ РУ-Плевен са установили извършителят на деянието – 33-годишен от село Градина. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Вещите, предмет на престъплението, са намерени и са на съхранение в полицията. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: