Започва акция за набиране на дрехи и обувки за деца от село Дисевица

19.12.2018 12:47

Кампания за набиране на дрехи и обувки за деца от плевенското село Дисевица поде председателят на УС на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

По повод коледната кампания, която той започна, днес е посетил заедно с общинския съветник от местния парламент на Плевен Христослав Михайлов, детска градина „Вит“ в село Дисевица. Малчуганите са били зарадвани с торбички с лакомства.

„За мое огромно съжаление останах с много смесени чувства по време на тържеството. Много от децата бяха с доста захабени дрешки и дори по дрехите имаха дупки. Поне десет от тези деца бяха с гумени чехли. Попитах директорката защо са в такъв вид и отговора и беше потресаващ за мен – много от децата, които посещават детската градина са от изключително бедни семейства и градината за тези родители е спасение децата им да са на топло и нахранени. Напълниха ми се очите, защото децата рецитираха и пяха песни по време на тържеството с огромно желание. Но истината е, че без усилията и подкрепата на добри хора, старанието и грижите, които полагат екипа на детската градина не са достатъчни, за да може едно дете да живее, така както трябва!“, казва Слави Михайлов.

„Децата имат голяма нужда от дрехи, домашни пантофки, обувки. За играчки няма да говоря, не че нямат нужда но да нямаш дрехи на гърба си е немислимо да питам за играчки. Няма как на мръзнещо дете да му подарим играчка и да искаме то да е супер щастливо. Моля Ви знам, че има много добри хора, които наистина биха могли да помогнат и да променим с малко поне живота на тези деца!“, призовава Слави Михайлов.

Децата са на възраст 3 до 6 години. Повече информация как да дарите на посочените телефони за връзка:

Силияна Велинова – Директор на детската градина, тел.:0884576072
Пламен Бешков – Кмет на село Дисевица, тел.: 0887/950497
Слави Михайлов –  „Национално сдружение на сираците в България“, тел.: 0877/822685
Снимки: Слави Михайлов
#тагове:

НАЙ-НОВИ: