Съветниците решават дали Общината да вземе кредит за площадка за скейтборд и ремонт на автогарата и площад „Свобода”

18.12.2018 13:37

Една от точките в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет – Плевен е обсъждане на предложението за поемане на дългосрочен дълг от Община Плевен под формата на кредит от Регионалния фонд за градско развитие.

Средствата са във връзка с намерение за облагородяване на градската среда в централната градска част, включващо основен ремонт на пл. „Свобода“ и пешеходната улица „Васил Левски“ от пл. „Свобода“ до пл. „Стефан Стамболов“; Ремонт на сградата на Автогара Плевен и автобусните сектори и Изграждане на площадка за скейтборд в района на чешма „Балаклия“.

Общият размер на проектите е 6 122 000 лв. Предложението е Община Плевен да изтегли заем в размер на 5 341 777 лв., което е 95% от общата стойност на проектите, в това число и невъзстановим ДДС. Ще припомним, че предложението за вземане на дълг бе представено и на обществено обсъждане през ноември от кмета Георг Спартански.

Общо 19 предложения и две питания от общински съветник включва предварителният дневен ред на последното за тази годината заседание на Общински съвет – Плевен. Местният парламент се събира тази седмица – на 20 декември /четвъртък/ от 09,00 ч. в Конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”.   

#тагове:

НАЙ-НОВИ: