С пъстър празник децата от Гулянци запалиха светлините на елхата и посрещнаха Дядо Коледа

17.12.2018 17:02

На 14 декември започнаха Коледно-Новогодишните тържества в Гулянци. По традиция малки и големи се стекоха в центъра на града под голямата елха, за да запалят светлините, да посрещнат най-скъпия гост и да се забавляват заедно. Нов момент в празника тази година беше Коледният базар на Центъра за обществена подкрепа при Община Гулянци и ДГ „Незабравка”. Децата бяха изработили за своите съграждани прекрасни сувенири, картички, сурвачки, сладкиши. Базарът пожъна невероятен успех, а малките сръчковци и техните ръководители останаха доволни, че създаденото от тях донесе радост на хората. Базарът ще продължи и на 19 декември от 15:30 часа, когато със свои изделия ще се включат и децата от СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци.

Атрактивно начало на празника под елхата сложи появата на Дядо Коледа. Яхнал впечатляващ мотор, той „долетя” от далечна Лапландия и зарадва с подаръци всички деца. Те пък му подариха възторжена радост и богата Коледна програма с много песни и танци в изпълнение на младите артисти при НЧ „П. Р. Славейков” гр. Гулянци.

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков поздрави своите съграждани с думите:
„Мили деца, скъпи съграждани, радвам се, че за поредна година сме заедно на този хубав празник.
Сърдечно Ви поздравявам с настъпващите Коледа и Нова година! Нека в тези светли дни се обърнем един към друг с повече вяра, доброта и състрадателност, с повече търпение и благородство. Да се помолим заедно за здраве и благоденствие! Да се борим заедно за един по-мирен и хармоничен свят в името на нашите деца – децата на община Гулянци! Светли Христови празници! Спорна, мирна и честита 2019 година!”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: