Ротари клуб Плевен Центрум осигурява видеоларингоскоп на Клиниката по неонатология при УМБАЛ – Плевен

17.12.2018 16:15

На традиционната си Коледна благотворителна вечер Ротари клуб Плевен Центрум и приятели на клуба събраха нужните средства за закупуване на неонатален видеоларингоскоп за клиниката по неонатология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен. В кампанията „Да помогнем за първа глътка въздух на недоносените деца” бяха събрани 6970 лева, които са достатъчно за закупуване на необходимия апарат. „Приятно съм изненадана и развълнувана от решението Ви да посветите благотворителната вечер именно на тази тема”, каза доц.д-р Виктория Атанасова, началник на клиниката. Стойността на апарата е 3310 евро, той ще бъде закупен и дарен на Клиниката по неонатология, съобщи президентът /2018-2019/ на Ротари клуб Плевен Центрум Пламен Пацев. Клиника по неонатология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен е с най-високото – трето ниво на неонатологично лечение и в нея се приемат новородени от Централна Северна България.

На Коледната благотворителна вечер по традиция Ротари клуб Плевен Центрум връчва годишните си награди за принос в областта на културата, образованието и здравеопазването в Плевен. Носител на приза за култура за 2018 година е Плевенска филхармония за високи постижения през изминалия творчески сезон. Наградата получи Августина Серафимова, музиколог в културния институт. Успешното представяне на учениците на Математическа гимназия „Гео Милев” на международни и национални състезания по различни предмети донесе на училището годишното отличие за образование. То бе връчено на д-р Галина Цветкова, член на Обществения съвет на Математическа гимназия и председател на сдружението на възпитаниците на училището.

Наградата в областта на здравеопазването получи д-р Николай Колев, въвел за първи път у нас роботизираните урологични операции с роботизираната система da Vinci S. Водещ на Благотворителния коледен бал на Ротари клуб Центрум Плевен бе популярният актьор Веселин Плачков. Събралите се ротарианци и техни приятели бяха поздравени от детски състави, подпомагани през годината, както и от нашумелия квартет „Белканто”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: