Международен успех за ДКТ „Иван Радоев” – Плевен

17.12.2018 12:15

От 6 до 10 декември 2018г. представители на Драматично-куклен театър – „Иван Радоев” начело с директора Васил Василев бяха на творческо посещение във Вилнюс, столицата на Литва. Поводът беше предстоящото учредяване по инициатива на плевенския театър асоциация от седем европейски театъра. Един от театрите, които дадоха  съгласие за участие в асоциацията, е Руският драматичен театър на Литва.

Васил Василев проведе срещи с Олга Полевикова –  ръководител на театъра. Бяха обсъдени бъдещите  съвместни творчески планове на двете трупи и принципите на работа на асоциацията, която ще бъде учредена през февруари, 2019 г. в Плевен. Първата съвместна инициатива ще бъде обмен на спектакли.

През юни, 2019 г. зрителите на Плевен, а защо не и на цяла България, ще имат изключителната и рядко срещана възможност да гледат спектакъла на световноизвестния литовски режисьор Оскарас Коршуновас „Руски роман” по пиесата на съвременния литовски драматург Мариюс Ивашкявичус. А през есента зрителите на литовската столица ще се насладят на спектакли на трупата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Снимки и информация: ДКТ „Иван Радоев” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: