Болниците в Плевен получиха дарение на пелени за недоносени бебета

17.12.2018 15:38

УМБАЛ „Света Марина“, МБАЛ „Авис Медика“ и ІІ-ра клинична база  на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” са  сред болниците, които безвъзмездно получиха специализирани пелени за недоносени бебета. Дарението е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло.Кампанията ще обхване 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. Целта е дарението да покрие нуждите от пелени за преждевременно родени деца в болниците до края на 2019 г.

Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета. През 2017г. в Плевен са се родили 283 недоносени деца.Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се покачва. Поради тази причина Pampersси партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на PampersPreemieProtectionразмер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

„Още от създаването на първата ни пелена предиповече от 50 години, в Pampersсмепосветени на щастливото и здравословно развитие на бебетата”, споделя Е. ЮриХермида, вицепрезидент на „Грижа за бебето“ за Северна Америка, P&G. През 2002г. бяхмепървиятголямпроизводител, койтосъздаде пелена за недоносенибебета. Когатоакушерките ни помолиха да проектираме пелена за бебета с тегло 800 г, всичкибяхмеизключителновдъхновени да създадемнай-добрата ни пелена досега с грижа за най-крехкитебебета.”

Новите пелени с размер от минус 3 са предназначени да сведат до минимум дискомфорта и да подпомогнат съня, позиционирането и медицинските грижи за недоносените деца. Централната част на специализираните пелени следва извивките на тялото и спомага бедрата да почиват удобно и да се развиват правилно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: