Малките „Звездици” от ДГ „Щастливо детство” – Плевен показаха своите таланти

16.12.2018 11:27

„Вечер на таланта” се проведе преди дни в Подготвителна група „Звездица” на ДГ „Щастливо детство”, филиал „Приказен свят” – Плевен. Под мотото „В обувките на учителя” деца, родители и учители обединиха усилията си, за да бъдат заедно в една интересна и различна вечер. Иновативната форма на взаимодействие беше инициирана от учителите на групата, а родителите изпълниха много от техните дейности при подготовката на един празник. По собствен избор родителите се обединиха в малки групи и изготвиха сценария на празника, бяха негови водещи , предоставиха украса за музикалния салон, изготвиха грамоти за участие на всяко дете, направиха снимки и ги предоставиха на Фейсбук страницата на групата.    Учителите, в ролята на координатори и първи помощници, стимулираха родителите да открият талантите на своето дете, да  подготвят изпълнението и костюмът му, а някои от тях дори се включиха в празника  като асистенти или дуетни половинки на своите деца.

В резултат „Вечер на таланта” се превърна във фойерверк от блестящи изпълнения на децата: фолклорни песни, танци и надиграване, фокуси, рецитиране, вокални изпълнения на български, английски и руски език, балетни етюди, карате демонстрации. Всяко дете получи своя „звезден миг”, имаше  възможността  да изяви своите способности и таланти, да получи много аплодисменти от въодушевената публика.                                                                                                   

А тази вечер ще остане паметна за 6-годишния Мартин Пандурски, който отдавна мечтае за голямата сцена и направи своя дебют пред публика с изпълнение на пиано.

„За подготовката на един празник учителите влизат в много роли и понякога изпълняват нетипични за тях дейности, родителите трябва да усетят тази отговорност, да я споделят и да вземат все по-дейно участие в живота на детската група. Съвременните тенденции в образованието  изискват  основен приоритет да бъде сътрудничеството и взаимодействието  със семейството  за личностното развитие на всяко дете” , споделиха учителите на малките таланти г-жа Христова и г-жа Денева.

Снимки: ДГ „Щастливо детство” – филиал „Приказен свят”, град Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: