Малките палавници от ДГ „Слънце” в Левски изпратиха над 200 кг дарения за деца в неравностойно положение

14.12.2018 14:27

Децата от група „Палавници“ в ДГ „Слънце“ – Левски, техните родители, учителите Катя Ганчева, Виолета Видолова и помощник-възпитателя в групата Соня Иванова откликнаха на благотворителна кампания, организирана от ученици от столичното 81 СУ „Виктор Юго“.
Новината за благородната инициатива съобщи екипът на група „Палавници“ – В. Видолова и К. Ганчева: „Благотворителната кампания е за събиране на дрехи, обувки, играчки, книги и принадлежности за деца в неравностойно положение, деца със специални потребности, деца от семейства с нисък социален и икономически статус, деца настанени в институции и приемни семейства с риск да изоставят детето си в институция.
Малките Палавници събраха над 200 кг дарения и ги изпратиха на организаторите в няколко пратки от 12 до 14 декември. Събраните помощи ще се разпределят между ОС „Христо Ботев“ в с. Лопян и Акция Детски Свят.
Директорът на ДГ „Слънце“ г-жа Наталия Христанова подкрепи инициативата, като предложи транспортните разходи за първата пратка да бъдат за сметка на детското заведение. Благодарим на всички Вас, в които има по едно голямо добро сърце!”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: