Община Плевен с намерение да кандидатства по проект „Красива България”

13.12.2018 14:46

Община Плевен има намерението да кандидатства по „Красива България”. Това става ясно от предложението на кмета Георг Спартански, което влиза за дебат на сесията на Общински съвет – Плевен, насрочена за 20 декември.

Проектът е „Ремонт на покрив и вътрешни фасадни стени на Център за личностно подпомагане – ЦРД“. Община Плевен разполага с готова проектосметна документация за обекта на стойност 128 812,00 лв., се посочва в предложението на кмета. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 55,00 %, или 70 847,00 лв.

Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България“ 2019 г., резултатите от реализацията на проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно направените инвестиции в дадената инфраструктура.

Изискуемият документ, потвърждаващ и доказващ намеренията на кандидатите в този аспект, е решение на Общински съвет, който има и последната дума по предложението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: