„Плевен за Плевен“ представя: Номинации „Треньор на годината“ – Плевен 2018

12.12.2018 13:56

На 14 декември, петък, от 11 ч. в Актовата зала на Община Плевен ще се проведе традиционната церемония „Спортист на годината“. Номинациите са в четири категории – „Спортист на годината“, „Перспективни състезатели“, „Млади таланти“ и „Треньор на годината“.

Номинациите на спортните клубове вече са факт, като специална комисия, определена със заповед на кмета на Община Плевен Георг Спартански, ще избере сред тях най-достойните за 2018 г. В очакване да научим имената на победителите в поредица от материали „Плевен за Плевен“ представя номинираните в отделните категории. Подреждането е по азбучен ред според спорта, в който се представят отделните състезатели. Ето кои са номинирани тази година за „Треньор на годината“:

Ангел Стефанов – КБИ ”Петромакс” – карате

Помощник-треньор на Национален отбор по карате, завоювал 12 златни медала от Национални първенствава и Купи. Негов състезател /Ивет Горанова/ се класира на 3-то място на Световно първенство за жени в Мадрид. На Европейско първенство отбор кумите жени завоюва 3-то място. Първо място на Балканско първенство.

 

 

 

 

 

Никола Николов – АК „Плевен 2014” – лека атлетика

Треньор по лека атлетика. Негов състезател /Добромир Николов/ се класира на 3-то място на Балканско първенство за юноши до 18 г. на 110 м с препятствия. Същият участва на Европейски шампионат и достигна до полуфиналите в дисциплината 110 м с препятствия. В Държавно първенство негов състезател /Добромир Николов/ взе едно първо, две втори и едно трето място в дисциплините 110 м с препятствия, 200 м и щафета 4 по 200 м. Друг негов състезател /Цветан Георгиев/ взе две първи и две втори места на Държавно първенство под 16 г. в дисциплините 100 м, 200 м, и щафета 4 по 200 м. Деница Иванова и Максимилиан Щерев станаха шампиони съответно в дисциплините скок височина и десетобой, а Ивет Бойнова и Теодор Димитров се класираха на второ място в дисциплините скок височина и щафета 4 по 200 м.

 

Христинка Илиева – СКШ „Плевен ХХI“ – шахмат

Състезателката й Нора Рашева стана 1-ва на Европейско първенство за момичета до 10 г. в Австрия. На Световно първенство в Испания зае 44 място от 118 участници. Същата се класира на 1-во място в ДИП класически шах и 2-ро място в ДИП ускорен шах.

 

 

 

 

 

 

Йонко Вутов – СК „Полюс ТМ“ – хандбал

Отборът до 12 г. стана републикански шампион на България, а Йонко Вутов бе избран за треньор на националния отбор юноши до 14 г. и най-проспериращ треньор за последните 3 години.

 

 

 

 

 

 

Михаил Гигов – СКШ „Спартак Плевен ХХІ” – шахмат

Международен майстор по шах. Състезателите му спечелиха от Европейско първенство 1 сребърен медал, на Международен турнир „Квалитет 18“ в Македония 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал. От Държавни първенства има завоювани 1 златен и 2 бронзови медала, а от Държавни отборни първенства 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов. От Национални купи бяха спечелени 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

 

 

 

 

Петър Антов – СКБ „Изобор“ – борба

Негов състезател /Иво Илиев/ завоюва 2-ро място на Балканско първенство за юноши и 2-ро място от Републиканско първенство за мъже. Два пъти е републикански шампион за юноши старша възраст. Теодор Емилов и Цветан Сирашки са по два пъти републикански шампиони за кадети, а неговите състезатели завоюваха 2-ро място на лично-отборен шампионат за кадети. Треньор на националната гарнитура по борба за юноши старша възраст.

 

 

 

 

Галя Николова – АК ”Георги Дъков” – лека атлетика

Седмо място на Балканско първенство за жени и 5 сребърни и 3 бронзови медала от Националния шампионат завоюваха нейните възпитаници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: