Шахматистите на „Спартак Плевен XXI“ с три медала от турнир във Велико Търново

10.12.2018 7:52

На 8 декември във Велико Търново се състоя четвъртият детски турнир за „Купата на МОЛ Велико Търново“. В него се включиха 72 състезатели от цялата страна. Те играха общ турнир в 6 кръга по „Швейцарска система“, като допълнително се правеха класации за групите до 6, 8, 10 и 12 години. Четирима състезатели на „Спартак Плевен XXI“ участваха в турнира. Всички се представиха отлично, като трима от тях спечелиха медали.
Опитните Кристиан Георгиев и Кристиан Милев бяха едни от основните фаворити за спечелване на медалите в генералния турнир. И двамата завършиха с 5 точки от 6 възможни, като по допълнителни показатели Кристиан Георгиев спечели сребърния медал, а Кристиан Милев остана шести. Отлично пък в своя дебют в шахматно състезание се представи Лора Бейкова, която със 3 точки спечели бронзовия медал при момичетата до 12 години. Домакините бяха подготвили и няколко специални награди. Така Борис Дяков с 4 точки спечели второ място в класацията за най-добре представил се неградиран. състезател. Това е и второ престижно класиране в неговото семейство, след като преди седмица баща му Мартин Дяков стана четвърти при мъжете в България по блиц. Турнирът бе спечелен от Кристиан Ангелов от „Етър“ (Велико Търново).
Това е пореден успех на възпитаниците на треньора мс Михаил Гигов и на СКШ „Спартак Плевен XXI“. До края на годината клубът ще организира коледен турнир за своите състезатели, на който ще бъде отчетена и спортната 2018 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: