ЦСОП „П.Р. Славейков“ – Плевен с участие в научен дискусионен форум

10.12.2018 17:13

ЦСОП „ П.Р. Славейков” – гр. Плевен взе участие в третия научен дискусионен форум „От приобщаване към участие в образователния процес”.
Той се проведе на 7 – 8 декември във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велико Търново. Мероприятието е организирано от ИИИНАСР – ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА НЕДОСТАТЪЧНОСТ И АУТИСТИЧНИЯ СПЕКТЪР НА РАЗВИТИЕ с председател проф. дпн Анелия Гърбачева.
Форумът беше структуриран в четири модула:
• Приобщаващи образователни институции – управление, обучение и социални отношения;
• Работа в приобщаващи образователни институции – добри практики;
• Участието на родителите в процеса на приобщаване;
• Иновативни модели на педагогически ситуации.


По тематичен модул 2: „Работа в приобщаващи образователни институции” инж. Десислава Павлова и Кристина Давчева – логопед представиха „Помагащите технологии за контрол с поглед в специалната образователна подкрепа”, а по тематичен модул 3: „Участието на родителите в процеса на приобщаване” Милен Наков – директор на ЦСОП „П.Р. Славейков”, Божидара Александрова – специален педагог и Антоанета Драганова – психолог говориха по тема:” Играя, уча и общувам с моето дете – подкрепа и обучение на семейства”
Събитието завърши с дискусия и кръгла маса на тема „Професионална подготовка и квалификация на педагогическите специалисти”.

Снимки и информация: ЦСОП „ П.Р. Славейков” – гр. Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: