Изправят пред съда в Кнежа шофьор на камион, причинил щети на жилищни сгради

10.12.2018 13:45

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на камион, нарушил правилата за движение и причинил имуществени щети на две жилищни сгради.

Обвинението срещу А. Н. е за това, че на 26.07.2017 г. около 19.10 ч., в с. Писарово, обл. Плевен, при управление на товарен автомобил „Мерцедес -1844ЛС“ нарушил правилата за движение, като при избиране на скоростта на движение не се съобразил със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на пътя, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, не намалил и в случай на необходимост не спрял при възникне опасност за движението, като с деянието си по непредпазливост причинил значителни имуществени щети: на жилищна сграда, в с.Писарово на ул.Г. Димитров № 119 на стойност 3133,66 лв. и на жилищна сграда на ул. Хр. Кърпачев № 2 на стойност 3097,65 лв. – престъпление по чл. 343, вр. чл.342 от НК.

Обвиняемият работел като шофьор и управлявал товарен автомобил „Мерцедес 1844ЛС“ с полуремарке за превоз на зърно. На 26.07.2017 г. пътувал с камиона, натоварен с жито, от с. Михайлово, обл. Монтана в посока с. Петко Каравелово, общ. Полски Тръмбеш. Минавайки през с. Писарово, товарният автомобил се движил по ул.“Г. Димитров“. В областта на кръстовище с ул.“Хр. Кърпачев“, водачът възприел указателна табела с надпис „Плевен“ – посоката, в която е следвало да се движи, по крива със завой наляво. В резултат на рязкото завиване, товарния автомобил нарушили напречната си устойчивост на състава. Автомобилът и полуремаркето се обърнали странично надясно върху десния тротоар, като полуремаркето закачило с дясната си каната част от стените на сградите. В следствие на пътно транспортното произшествие били причинени щети на два недвижими имота.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: