В ДГ „Калина” – Плевен се подготвят за коледните и новогодишните празници

09.12.2018 14:01

Реновираната детската градина „Калина“ гр. Плевен с директор Ж. Атанасова е едно различно място, където децата се чувстват като у дома, играят, творят, празнуват рождени дни и други празници.

Кипи трескава подготовка в очакване на коледните и новогодишни празници. Навсякъде се подготвят изложби с картички, сувенири, коледни украшения, играчки, сурвакници. Има много начини да направим Коледа специален момент за децата, казват от ДГ „Калина”. Това е вълшебно време за най-малките, не само заради очакването на Дядо Коледа, а и заради това че всички членове на семейството се събират заедно за празнична вечеря и прекарват дълго време заедно, а в детската градина тече трескава подготовка за посрещане на добрия старец.

Ето няколко идеи, които правим с децата от трета А група „Мечо Пух“ в ДГ “Калина“ гр. Плевен : написахме писмо до Дядо Коледа; разказваме си коледни истории ; слушаме песни и рисуваме за зимата, за елхата, за Коледа; броим дните до идването на Дядо Коледа в детската градина; децата споделят как се подготвят с родителите си; разглеждаме коледната украса в цялата детска градина; децата споделиха впечатления от запалването на елхата пред Община Плевен и за грейналите светлини в града; започваме деня с думичките от песничката : „Дядо Коледа не спал и джуджетата събрал. Работа на всички дал както той си знал.“ И децата, като джуджетата „отвориха коледна работилница“ , в която всеки ден от началото на месец декември измайсторяват: приказни коледни картички , рисуват зимни пейзажи, модели за украса на елхата, снежни човечета за елхата, гирлянди за занималнята, идеи за играчки и др. Следващата седмица им предстои още много работа – да украсят заедно с госпожите елхата и занималнята, да се научат да плетат коледни хлябове, да разучат песни , стихове и танци за да посрещнат Дядо Коледа и да заслужат така очакваните подаръци.

От направеното интервю с децата установихме, че освен материални желания, децата искат и здраве, щастие и работа за мама и тате. Някои от тях искат сестричета или братчета, да имат татко, нова къща, да са винаги усмихнати и мир за всички хора. А вие всички джуджета, които сега четете, не се помайвайте, а тичайте да изпълнявате, защото дядо Коледа вече стяга шейната и скоро ще дойде при децата. Хо хо хо – чувате ли веселяшкия му смях, усмихнете се и тръгвайте да пълните чувала, че той вас чака.

От нас успешна подготовка за коледните и новогодишни празници!

Снимки: ДГ „Калина” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: