Панорамата бе домакин на тържество под мотото „Здравей, свободен Плевен!” (галерия)

08.12.2018 13:21

Вчера в Панорама „Плевенска епопея 1877 година“ се отбеляза една забележителна дата в историята на родния град – 10.12.1878 г, 141 години от освобождението на Плевен от Османско иго. На събитието се бяха събрали няколко поколения българи. Народната памет тачи и почита всички онези, които са допринесли за Свободата на нашето Отечество.


Тържеството „Здравей, свободен Плевен!” бе проведено с децата от четвърта подготвителна група „Звездица“ на Детска градина „Чучулига“- град Плевен и техните родители. Учителките П. Игнатовска и Л. Господинова са разказвали на тези деца за героичните събития от онова време, събудили са в детските души и сърца чувство на благодарност и признателност към подвига на всички воювали тогава руски, румънски, финландски войни и българско опълчение. И децата с песни и стихове изразиха своето преклонение, възхищение и благодарност към героизма и жертвоготовноста на войниците.


Дълго и продължително време децата се готвиха за това тържество. Изобразяваха сцени от епичните битки, рисуваха паметниците на признателността в родния ни град, с много жар разучаваха песните за тържеството. Тези деца, бъдещите граждани на град Плевен, искаха да чуем техния глас, споделя директорът на градината Венета Лукова.

Снимки: Доля Апостолова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: