Tелемост до Москва осъществи ХАЙФУ Център „Света Марина“ – Плевен по време на иновативно изложение

07.12.2018 12:19

В рамките на медицинско изложение „Седмица на руското здравеопазване“ чрез иновативен едночасов телемост екипът на ХАЙФУ Центъра към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен осъществи връзка между Плевен и Москва, Русия, съобщават от лечебното заведение. Изложението се провежда от 03 до 07 декември 2018 г. под патронажа на президента на руската федерация Владимир Путин. Форумът се организира от няколко руски държавни институции с участието на множество високотехнологични здравни компании, предлагащи съвременни технологии и лекарства в различни области на здравеопазването.
Аудиторията в Москва проследи ХАЙФУ хирургия на живо, при която чрез неинвазивно термично стопяване, посредством фокусиран ултразвук, беше унищожен деветсантиметров миомен възел на българска пациентка. Телемедицинската връзка се осъществи благодарение на специален софтуер за комуникация.
Доц. д-р Добромир Димитров, ръководител на плевенския екип, откри телевръзката с представяне на България, град Плевен, Медицински университет – Плевен и Университетска Болница „Света Марина“. Д-р Венцислав Георгиев, гинеколог с опит в прилагането на ХАЙФУ технологията, водеше демонстрацията с директна комуникация на руски език с аудиторията в изложбената зала в Москва. По време на процедурата пациентката беше в постоянен контакт както с екипа на ХАЙФУ центъра, така и с аудиторията в Русия. Това е възможно, тъй като процедурата се осъществява с минимална упойка. Пациентката понесе добре интервенцията без съществени оплаквания. Ултразвуковата хирургия продължи 60 минути, средната използвана енергия бе от 350W, като в ранния следобед пациентката беше успешно изписана от ХАЙФУ центъра. Телемедицинската връзка бе осъществена с изключително високо качество на сигнала и премина без технически проблеми. Освен доц. д-р Добромир Димитров и д-р Венцислав Георгиев, членове на екипа бяха д-р Надя Станиславова и д-р Мариян Дуканов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: