С викторина в СУ „Пейо Яворов“ – Плевен отбелязаха 141 години от Освобождението на Плевен

06.12.2018 15:56

В СУ „Пейо Яворов“ – Плевен отбелязаха 141-годишнината от боевете за Освобождението на Плевен с признателност и голям състезателен дух. Честването беше инициирано от Клуб „Млад възрожденец“ в СУ „Пейо К. Яворов“ с послание към новите членове на клуба от 5-а и 5-б клас, които премериха сили в състезание, посветено на историческите събития, станали в нашия град по това време.
Членовете на двата отбора – Виктория, Памела и Явор от 5-а клас и Десислава, Атанас и Симеон от 5-б клас, се представиха пред присъстващите и изразиха своята решимост за победа. След като изгледаха филм за боевете при Плевен, под зоркия поглед на своите ментори – г-жа Любимка Бузева и г-жа Галя Петрова и на журито, състезателите отговаряха на поставените им въпроси.


На събитието присъства и г-жа Вилма Великова – ЗДУД в училището, която връчи почетни грамоти и награди на участниците под бурните аплодисменти на феновете. Публиката също се включи в състезанието, показвайки отлични знания за историята на нашия град.
За празничната обстановка допринесоха и водещите Любомир и Доротея от 7-а клас, които отправиха към малките си приятели от пети клас посланието всяко следващо поколение да знае, да помни и да разказва героични моменти от нашата история. Емоционален завършек на събитието беше патриотичното изпълнение на незабравимата възрожденска песен „Хубава си моя горо“ от всички присъстващи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: