Районна прокуратура – Кнежа предаде на съд мъж за закана с убийство и унищожаване на чужд автомобил

05.12.2018 10:52

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за закана с убийство и за унищожаване на чужд автомобил. Обвинението срещу М.М. е за това, че на неустановена дата в периода 23.02.2018г. – 30.03.2018г. в с.Еница, обл.Плевен, от телефон се заканил с убийство спрямо З. С. – престъпление по чл. чл.144 от НК. Той е обвиняем и за това, че на 04.09.2018 г. в с.Еница, чрез използване на запалителна течност – бензин противозаконно унищожил чужда движима вещ – лек автомобил Опел, собственост на К. А. на стойност 1220 лв. – престъпление по чл.216 от НК.

Обвиняемият има брат, който в началото на 2018 г., заедно с други лица извършил престъпление против личността, спрямо дъщерята на пострадалите. По случаят било образувано досъдебно производство на Окръжна прокуратура гр.Плевен и във връзка с извършеното престъпления му била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Афектирани от задържането на брат му, обвиняемият и роднините му започнали да търсят контакт с родителите на пострадалата, като искали от тях да убедят дъщеря си да оттегли жалбата. След като получили отрицателен отговор, обвиняемият заплаши пострадалата по телефона, като й отправил закани за живота и телесната й неприкосновеност. Същият заявил, че ако не оттегли жалбата ще дойде да ги запали и ще ги избие.

На 03.09.2018 г. обвиняемият бил в с.Бреница и цял ден употребявал алкохол в компания с други лица. Вечерта обвиняемият се прибрал в домът си в с.Бреница. Тъй като бил употребил алкохол и воден от чувството за мъст, решил да отиде до дома на пострадалите и да запали колата им. След полунощ, на 04.09.2018 г. взел туба с бензин и с лек автомобил със свалени табели отишъл до къщата, полял с бензин автомобила и го запалил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: